Alssundgymnasiet Sønderborg

Rektor – Alssundgymnasiet Sønderborg

Kunne du tænke dig at stå i spidsen for et moderne og attraktivt STX-gymnasium i Sønderborg med en helt unik science-profil og områdets eneste sportslinje, som skaber en stærk og engagerende ramme for vores elever?

”Frihed og fællesskab i fantastiske rammer”

Alssundgymnasiet er et mindre, men meget veldrevet alment gymnasium beliggende tæt på sundet i Sønderborg med cirka 350 elever. Skolen har en stærk scienceprofil med en række gode tilbud til naturvidenskabeligt interesserede unge – blandt andet skolens eget professionelle observatorium, der bruges flittigt i undervisning og talentkonkurrencer. Skolens andet stærke ben er idrætsprofilen, hvor AGS er det eneste almene gymnasium i landsdelen med en sportslinje, en studieretning tildelt på dispensation af Undervisningsministeriet på baggrund af gymnasiets stærke idrætsmiljø med flere lokale samarbejdspartnere.

På AGS hersker en særlig ånd, hvor kulturen præges af faglighed, tolerance og tillid, og fællesskabet er stærkt på tværs af klasser og årgange. Skolens elevprofil er kendetegnet ved elever med gode faglige resultater, og som kommende rektor vil du overtage en velfungerende skole, hvor du vil blive mødt af et imødekommende og levende arbejds- og studiemiljø. AGS er nyrenoveret i 2023 med et tydeligt fokus på fællesskab og en moderne pædagogik i gymnasiets indretning.

Alssundgymnasiet står aktuelt overfor en mulig udbygning af gymnasiet med AGS College med 4o nye boliger, som efter planen skal stå færdige i sommeren 2026. Projektet ligger klart, finansieringen er på plads og ventelisten vokser. AGS College vil styrke skolen og tiltrække elever fra hele Danmark og Nordtyskland.

En dygtig leder og en kulturbærende figur

Vi søger en synlig, engageret og udviklingsorienteret rektor med en anerkendende og dialogorienteret ledelsesstil. Vi lægger vægt på, at du som ny rektor har visioner og ambitioner for AGS som en vigtig brik i uddannelsesbilledet i Sønderborg. Du skal være en tillidsskabende leder, der skaber resultater gennem samspil og samarbejde, og du skal evne at udvikle og formidle en stærk og attraktiv fortælling om skolen både indadtil og udadtil. Vi søger en rektor med både forståelse og interesse for den gode skolekultur på AGS. Vi danner og åbner muligheder for de unge, og vores studiemiljø er præget af god trivsel, høj faglighed samt spændende og innovative læringsaktiviteter. Vores sociale og sportslige arrangementer knytter stærke bånd mellem eleverne, giver venskaber for livet og gode oplevelser, som huskes i mange år.

Skolens fremtid – din opgave

Hovedopgaven for dig som vores kommende rektor bliver at fastholde og udbygge skolens faglige profil, samt at sikre skolens fortsatte udvikling, så AGS også fremover følger med tiden og er på forkant med nye samfundsmæssige, uddannelsespolitiske og faglige tendenser. Der ligger selvsagt en stor og spændende opgave i at deltage i projektet med realiseringen af AGS College, samt opstart og integrering af hele konceptet på en god måde i skolens fremtidige liv.

Vi søger en engageret rektor, der kan tegne AGS både indadtil og udadtil i en langsigtet strategi. Vi søger dig, der har lyst til at løfte en vigtig uddannelsesmæssig opgave, og som brænder for at bidrage til at skabe retning og gode rammer for unges læring, dannelse og trivsel, samt for medarbejderes udfoldelse og engagement.

Som rektor hos Alssundgymnasiet Sønderborg bliver du en del af et ledelsesteam bestående af rektor, vicerektor og uddannelsesleder. Vi har en flad ledelsesstruktur og et tæt teamsamarbejde, hvor vi gensidigt hjælper og lytter til hinanden for at finde de bedste løsninger.  Vi har en velfungerende administration, der i samarbejde med ledelsen står for skemalægning, timefagfordeling, eksamensplanlægning og økonomi.

Det forventes, at du har indsigt i styrings- og driftsmæssige opgaver, så du kan sikre en hensigtsmæssig styring og planlægning på skolen og være en relevant sparringspartner for interne og eksterne samarbejdspartnere.

Vi vil især lægge vægt på, at du

  • Har ledelseserfaring, gerne fra en uddannelsesinstitution, og lyst til at være synlig og indgå i dagligdagen på skolen
  • Er engageret i skolens kultur og personalepolitik
  • Er en dygtig projektleder
  • Kan sætte og fastholde en retning
  • Er udadvendt og kontaktskabende og har sans for at etablere eksterne samarbejder
  • Har undervisningserfaring på gymnasialt niveau

Andet

Læs mere om stillingen på www.muusmann.com/stillinger, og læs mere om skolen på www.ags.dk

 

Ansøgningsfrist: søndag den 19. maj 2024

Ansøgere gøres opmærksom på datoerne for samtaler, som er hhv. 23. maj og 5. juni 2024.

 

Kontakt gerne bestyrelsesformand Mette Luplau Schnefeld, tlf. 2961 8426 eller chefkonsulent i MUUSMANN Jan Thomsen, tlf. 4040 7719.

 

Søg stillingen på https://muusmann.career.emply.com/ledige-stillinger

 

 

 

Søg jobbet

Fakta

  • Arbejdssted
    Alssundgymnasiet Sønderborg
  • Adresse
    Grundtvigs Alle 86, 6400 Sønderborg
  • Geografi
    Region Syddanmark
  • Stillingskategori
    Rektor
  • Ansættelsesforhold
    Fuldtid
  • Ansættelsens start
    01-08-2024
  • Jobnr.
    67537
  • Ansøgningsfrist
    19-05-2024
Opret jobagent
På baggrund af dette job